Svetový pohár NMNM

3. kolo tohtotočného seriálu svetového pohára MTB XCO malo zástavku u našich susedov v CZ, v Novom Meste na Morave. V tomto roku sme sa rozhodli toho využiť a traja sme sa vybrali pomôcť ako dobrovoľníci pri organizácii. Dušky, Kaša a Daňas od štvrtka do nedele vyskúšali, ako to na takomto veľkom podujatí funguje.

Primárne sme boli priradení k svetovému poháru v maratóne, ktorý sa išiel súbežne s XCO a XCC. Vo štvrtok a piatok sme však boli zaradení do skupiny na trati XCO. Štvrtkové tréningy všetkých kategórií a následne piatové preteky Shorttracku pre U23 boli zaujímavým spestrením. To už sme sa pohybovali v tímovom oblečení organizátorov, ktoré sme dostali do výbavy.

Sobotné ráno patrilo ešte pretekom Juniorov, ktoré sme obsiahli ako kontroly na trati. Následne sme si pozreli zaujímavé preteky Shorttracku Elity, kde žiaľ po páde skončila Jenny Risveds a nepokračovala ani v nedeľných pretekoch XCO. Popoludní nás čakal už Open maratón na 60 km, ktorý sme obsadili na viacerých pozíciách. Večer potom ešte Night race v hlavnej aréne. Jednalo sa o recesistický pretek v maskách a s dobrou náladou.

Nedeľné ráno nás čakal už o 7,00 prvý štart sveťáku v maratóne na 120 km. Tu sme boli opäť súčasťou na trati v blízkosti Vysočina arény. Veľmi nás v toto ráno potešil výsledok Viky Chladoňovej, ktorá vyhrala toto kolo svetového pohára v juniorkách za nášho búrlivého povzbudzovania. Následne ešte preteky elitných žien a mužov. Po ukončení pretekov maratónu sme sa rozlúčili s Vysočina arénou a vydali sa na cestu domov.

Čo na záver? Myslím si, že za organizáciu našich pretekov sa nemusíme ani trošku hanbiť, ba v niektorých momentoch naša organizácia šlape ako švajčiarske hodinky, žiaľ tu sme sa niekedy stretli s čínskym prototypom hodiniek bez ručičiek. Každopádne, skúsenosť a zážitok to bol vynikajúci, Klobúk dolu pred organizátormi a snáď to nebolo naposledy, čo sme sa na takéto podujatie vydali.

Odporúčané články